Risotto z warzywami

Risotto z warzywami

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie Mixu sałat Tesco Wok Mix
    • 1 torebka ryżu
    • 50 ml białego wina
    • 2 łyżki oliwy
    • ½ cebuli
    • 70 g masła
    • 4 łyżki parmezanu
    • 2 szklanki bulionu
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Masło roztop na patelni i podsmażaj na nim cebulę przez ok. 2 min. Następnie dodaj ryż i zeszklij go ciągle mieszając. Do ryżu wlej 50 ml białego wina i poczekaj, aż ryż całkowicie wchłonie płyn. Następnie stopniowo, ciągle mieszając, dodawaj bulion i gotuj przez ok. 15 min - ryż musi być al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE

Na koniec dodaj do risotto starty parmezan i pozostaw pod przykryciem na małym ogniu na 2 min. Na innej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej mieszankę wok (ok. 5 min), a następnie dodaj ją do ryżu i wymieszaj.


Komentarze