Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
    • 1 łyżka chrzanu lub 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka masła
    • 4 jajka
    • dwa serki chrzanowe lub czosnkowe
    • łosoś w plastrach 2 op.
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, czosnek, sól, pieprz. Odsączamy i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min w 190°C.

Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy łososia tak, aby pokrył całość. Zwijamy jak roladę i zawijamy w folię do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.


Komentarze