Rolada z indyka z warzywami

Rolada z indyka z warzywami

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • op. mrożonej marchewki z groszkiem
    • 1 jajko
    • 1,5 kg fileta z indyka
    • 5 łyżeczek bułki tartej
    • puszka kukurydzy
    • 40 dag serka mascarpone
    • 4 łyżki oliwy
    • pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Fileta z indyka myjemy, osuszamy i nacinamy tak, by powstał duży płat. Oprószamy solą i pieprzem. Marchewkę z groszkiem gotujemy około 8 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Kukurydzę osączamy. Mieszamy z groszkiem i marchewką.

Serek mascarpone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i warzywami. Rozsmarowujemy na mięsie, zwijamy w roladę i wiążemy nicią.

Roladę delikatnie przekładamy do wysmarowanej oliwą brytfanny lub naczynia żaroodpornego. Podlewamy małą ilością wody. Pieczemy 80 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C. Podczas pieczenia polewamy wytwarzającym się sosem. Smacznego.


Komentarze