Rolada z mięsa mielonego

Rolada z mięsa mielonego

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg mięsa mielonego
    • 0,20 dag sera żółtego
    • 2 papryki (czerwona i żółta)
    • bułka czerstwa namoczona w mleku
    • 2 jaja
    • przyprawa do mięsa mielonego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • sól
    • pieprz
    • papryka ostra
    • bułka tarta
    • masło do wysmarowania blachy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso mielone wymieszać z jajami, przyprawą do mięsa mielonego, odsączoną bułką, pokrojoną drobno cebulą i czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Na folii spożywczej rozłożyć mięso, aby miało grubość ok. 1,5–2 cm. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i rozłożyć równomiernie na mięso. Paprykę pokroić na cienkie paseczki i również rozłożyć na mięso. Mięso zwinąć w roladę i przełożyć na wysmarowaną blachę. Wierzch można posypać tymiankiem lub innymi ulubionymi ziołami.

Podawać z ulubioną surówką i ziemniakami. Można też podawać na zimno.


Komentarze