Rolada z mięsa mielonego w cieście francuskim

Rolada z mięsa mielonego w cieście francuskim

  • 01:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg mięsa mielonego
    • ciasto francuskie
    • pieczarki
    • 1 cebula
    • sos pieczeniowy ciemny
    • 1 jajko i 1 żółtko
    • sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Farsz: kroimy w kosteczkę cebulę, dodajemy do mięsa, wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozkładamy, wykładamy równomiernie farszem, na wierzchu 3-4 pieczarki pokrojone w plasterki i zwijamy w roladę.

Żółtkiem smarujemy wierzch rolady i nakłuwamy widelcem roladę. Pieczemy godzinę w piekarniku w 180 stopniach.

Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy, aż odparuje woda i doprawimy solą i pieprzem.

Sos przygotowujemy według przepisu. Po upieczeniu roladę kroimy w plasterki, na nią kładziemy trochę pieczarek i polewamy sosem. Podajemy z ryżem i z buraczkami. Smacznego!


Komentarze