Roladki drobiowe z salami i serem na szafranowym Basmati

Roladki drobiowe z salami i serem na szafranowym Basmati

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 filet z kurczaka
    • brokuły
    • czosnek
    • salami
    • ser żółty
    • olej słonecznikowy
    • ryż Basmati
    • szafran
    • masło
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filet z kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Ułóż na nim salami i ser, a następnie zawiń tworząc roladkę. Obsmaż i dopiecz ok. 5 minut w temperaturze 165°.

Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu w małej ilości osolonej wody z dodatkiem szafranu (przyprawy nie może być zbyt dużo, bo ryż będzie gorzki). Brokuły gotuj krótko w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Upieczoną roladkę pokrój na 3 kawałki.


Komentarze