Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Trudny

Składniki

    • 1 podwójna pierś z kurczaka
    • 200 g mrożonego szpinaku
    • 100 g fety
    • 2 łyżki śmietanki 18%
    • 1 łyżka masła
    • ząbek czosnku
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięska. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszystko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę. Mieszamy, doprawiamy pieprzem, na koniec dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy.

Na rozbite mięsko wykładamy farsz szpinakowy, mięsko zwijamy w roladkę, możemy sobie pomóc związując z kilku stron nitką. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło. Smacznego!


Komentarze