Roladki naleśnikowe z łososiem, serem feta, awokado i rukolą

Roladki naleśnikowe z łososiem, serem feta, awokado i rukolą

  • 00:50
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • ​2 awokado
    • 200 g łososia wędzonego
    • 200 g sera feta
    • 4-6 garści rukoli

    Ciasto naleśnikowe:

    • 100 g mąki
    • 2 jajka
    • 120 ml mleka
    • 120 ml wody zimnej
    • 2 łyżki oleju
    • szczypta soli
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/2 limonki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W​odę wymieszaj z mlekiem, jajka rozbełtaj w oddzielnej misce, dodaj do mleka i wody. Następnie powoli wsyp mąkę i wymieszaj, aby nie było żadnych grudek. Dodaj do ciasta szczyptę soli i wymieszaj. Patelnię posmaruj delikatnie olejem i usmaż naleśniki na rumiano z obu stron (ciasto powinno ładnie rozlewać się po patelni).

Awokado obierz i rozgnieć widelcem na papkę, wciśnij 1/2 soku z limonki, dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszaj. Ser feta rozgnieć widelcem.

Naleśniki posmaruj serem feta, dodaj kilka plastrów łososia, posmaruj z wierzchu awokado i posyp rukolą, zwijaj w ciasne ruloniki.

Naleśniki odkładaj na deskę do krojenie zwinięciem do dołu i pokrój je w szerokie plastry. Podawaj od razu jako samodzielną przekąskę.


Komentarze