Roladki schabowe nadziewane pieczarkami z kaszą i surówką z kwaszonej kapusty

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami z kaszą i surówką z kwaszonej kapusty

  • 00:50
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 540 g plastrów schabu bez kości
    • 100 g pieczarek
    • 200 g cebuli
    • 280 g kapusty kwaszonej
    • 100 g jabłka
    • 40 g śliwek suszonych
    • 400 g kaszy jęczmiennej
    • 40 g oliwy z oliwek
    • 2 łyżeczki musztardy
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pieczarki i 150 g cebuli obierz i posiekaj. Posiekane warzywa podduś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE razem na 15 g oliwy. Plastry schabu lekko rozbij i oprósz solą z obydwu stron. Następnie posmaruj je z jednej strony musztardą i nałóż podduszone warzywa. Zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.

Roladki obsmaż na patelni, na oliwie, na której wcześniej dusiły się warzywa i zalej 2 szklankami wody. Przełóż roladki do rondelka, zalej do połowy ich wysokości powstałym na patelni płynem i duś całość przez ok. 30 min od zagotowania. Pod koniec duszenia dopraw w razie potrzeby solą i pieprzem.

Ugotuj kaszę jęczmienną. Kapustę kwaszoną wymieszaj z posiekaną pozostałą cebulą, śliwkami suszonymi i pokrojonym na kawałki jabłkiem. Polej surówkę oliwą i wymieszaj. Na talerze nakładaj porcje kaszy z roladkami i surówką.


Komentarze