Roladki schabowe z boczkiem i papryką

Roladki schabowe z boczkiem i papryką

  • 00:55
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 plastrów schabu
    • 6 plastrów surowego wędzonego boczku
    • 2 białe cebule
    • 1 papryka czerwona
    • 3 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Paprykę umyj i pokrój w cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a następnie zeszklij na dwóch łyżkach oleju. Rozbij plastry schabu i oprósz lekko solą i pieprzem. Na każdy rozbity plaster schabu nałóż plasterek boczku, kilka piórek zeszklonej cebuli i kilka pasków papryki. Paprykę ułóż w poprzek plastra mięsa. Zwiń plastry schabu, tworząc niewielkie roladki. Zepnij je wykałaczkami. Tak przygotowane roladki obsmaż na pozostałym oleju i ułóż w garnku. Wierzch przykryj pozostałą zeszkloną cebulą i pokrojoną papryką. Dolej ok. 1/2 szklanki wody, zagotuj i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 minut.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze