Roladki serowe

Roladki serowe

  • 01:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 szklanki mąki
    • 2 żółtka
    • 1/2 kostki margaryny
    • 3 łyżki śmietany
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Farsz:

    • 30 dag twarogu
    • cebula
    • bazylia w proszku
    • ząbek czosnku
    • sól
    • pieprz

    Oraz:

    • jajko do posmarowania
    • tłuszcz
    • bułka tarta
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Schłodzoną margarynę siekamy z przesianą mąką. Dodajemy żółtka, szczyptę soli, proszek i śmietanę. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy na 30 minut do lodówki. Twaróg mieszamy z pokrojoną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem, doprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Rozsmarowujemy farsz i zwijamy roladę. Schładzamy. Kroimy w plastry i układamy na natłuszczonej i posypanej bułką tartą blasze. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 25 minut w temp. 220 stopni.


Komentarze