Roladki wołowe

Roladki wołowe

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg mięsa wołowego
    • 1 papryka czerwona
    • 3 marchewki
    • ogórek korniszon
    • rodzynki
    • plastry boczku
    • musztarda chrzanowa
    • kostka rosołowa
    • pieprz zielony cały
    • pieprz ziołowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Z mięsa wołowego zrobić plastry. Plastry rozbić tłuczkiem na bitki. Na rozbitej wołowinie układać plaster boczku posmarowanego musztardą. Na boczek ułożyć pasek papryki czerwonej, pasek marchewki wcześniej ugotowanej, ogórka korniszona i parę rodzynek. Wszystko delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Całość zawinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. Każdą roladkę obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Obsmażone rolady przekładamy do większego rondla, podlewamy wywarem z kostki, dodajemy pieprz wraz z wodą, w której się moczył. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gotowe roladki wykładamy na półmisek. Wywar z podduszenia zagęszczamy śmietaną lub jogurtem naturalnym i polewamy nią rolady.


Komentarze