Roladki z boczku i cukinii z migdałami

Roladki z boczku i cukinii z migdałami

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g boczku (pokrojony w cienkie plastry)
    • 2 mniejsze cukinie
    • garść migdałów
    • 2 łyżki świeżego rozmarynu
    • 1 łyżeczka oliwy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Odetnij końcówki w cukinii.

2

Obieraczką do jarzyn potnij cukinię na plastry. Wycinaj je do momentu, aż pojawią się pestki.

3

Foremkę do pieczenia wysmaruj 1 łyżeczką oliwy.

4

Rozłóż boczek, a na nim połóż plaster cukinii i zroluj. Roladki spinaj wykałaczkami.

5

Rozmaryn posiekaj i wysyp na roladki.

6

Migdały posiekaj i wyłóż na roladki. Roladki zapiekaj ok. 20 min w temp. 200°C, do lekkiego zarumienienia.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze