Roladki z cukinii

Roladki z cukinii

  • 00:55
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 cukinie (średnie)
    • łyżka soku z cytryny
    • 30 dag mięsa mielonego
    • 2 duże pomidory
    • 2 cebule
    • 1 jajko
    • 20 dag żółtego sera
    • przyprawy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cukinie pokroić wzdłuż na plastry, pokropić sokiem z cytryny i posolić. Odłożyć na 5 minut, cebulę skroić w kostkę, zmieszać z mięsem mielonym, dodać surowe jajko i doprawić solą, pieprzem, papryką słodką. Następnie uformować kulki z mięsa i zawinąć plastrami cukinii w formę roladki i przekłuć wykałaczką.

Na wystającą wykałaczkę nałożyć plaster pomidora, a następnie plater sera żółtego. Roladki ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym i piec w nagrzanym do temp. 140–150 stopni piekarniku około 40 min.

Po 20 minutach można przykryć danie folią aluminiową spożywczą i piec dalsze 20 minut. Podawać z ryżem. Smacznego.


Komentarze