Roladki z cukinii

Roladki z cukinii

  • 00:45
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    • 1 mała cukinia
    • 1 ogórek
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 60 ml oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Filet z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Nasmaruj mięso oliwą (20 ml) i przyprawą do kurczaka. Tak przygotowaną pierś z kurczaka połóż na średnio rozgrzanym grillu i piecz na rumiano z obydwu stron. 

Cukinię umyj i pokrój w cienkie podłużne plastry (najlepiej nożem do sera). Posmaruj plastry cukinii pozostałą oliwą z oliwek i oprósz solą. Połóż cukinię na grill. Po 2–3 minutach obróć plastry na drugą stronę i grilluj jeszcze przez kolejne 2–3 minuty, po czym ściągnij cukinię z grilla. 

Grillowany filet pokrój na krótkie paski, a ogórka i paprykę w cienkie słupki. Na grillowanych plastrach cukinii rozłóż kawałki grillowanej piersi i warzywne słupki. Zwiń cukinię w zgrabne roladki i zepnij wykałaczkami. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze