Roladki z cukinii na grzankach

Roladki z cukinii na grzankach

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 120 g sera camembert
    • 1 młoda cukinia
    • 5-6 pomidorów suszonych w oleju
    • 1/2 bułki wrocławskiej
    • czosnek
    • oliwa z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz, papryka suszona w płatkach
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Cukinię umyj i pokrój w podłużne, cienkie plastry. Najlepiej zrobić to przy pomocy noża do sera.

2

Pomidory pokrój w paski, a ser w plastry.

3

Czosnek obierz i posiekaj w cienkie plastry. Do pociętego czosnku dolej oliwę z oliwek. Z kromek bułki wrocławskiej wytnij podłużne grzanki i posmaruj je przygotowaną oliwą z czosnkiem. Posmarowane kromki zapiecz w tosterze.

4

Plastry cukinii przypraw solą, pieprzem i papryką. Rozgrzej patelnię i na kilku kroplach oliwy z czosnkiem podsmaż krótko przyprawione plastry cukinii. Cukinia powinna zmięknąć i stać się lekko szklista. Nie powinna się zrumienić.

5

Plastry cukinii ściągnij z patelni i na każdym połóż plaster camemberta i dwa trzy kawałki pomidora. 
 

6

Całość zawiń w rulon i połóż na upieczonej grzance.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze