Roladki z kurczaka

Roladki z kurczaka

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 pojedyncze duże filety z piersi kurczaka
    • 6 plasterków szynki
    • 6 plasterków żółtego sera
    • 1 papryka czerwona
    • sól
    • biały pieprz
    • bułka tarta
    • masło
    • oliwa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety przekroić wzdłuż na dwie części, każdą z nich zbić tłuczkiem, posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem. Na każdy filet ułożyć po plasterku szynki, sera i po kawałku papryki.

Filety zwijać w rulony, obtaczać w tartej bułce i obsmażać na oliwie. Następnie układać w żaroodpornym naczyniu leciutko posmarowanym oliwą. Na każdy rulonik położyć kilka wiórków masła.

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni najpierw przez 20 minut bez termoobiegu, potem 5 minut z termoobiegiem. Można podawać na zimno i ciepło.


Komentarze