Roladki z pizzy do szkoły

Roladki z pizzy do szkoły

  • 00:45
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 ciasto na pizzę
    • 20 g mąki pszennej (do podsypania ciasta)
    • 70 g szynki
    • 100 g sosu pomidorowego typu Arabiatta
    • 100 g sera żółtego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Rozwiń ciasto drożdżowe na pizzę, przesyp mąką pszenną, aby się nie kleiło. Rozsmaruj sos pomidorowy na 3/4 powierzchni ciasta. Szynkę pokrój w cienkie plasterki i poukładaj na połowie ciasta. Ser żółty zetrzyj na tarce i posyp po szynce. Zwiń ciasto od siebie w rulon i pokrój na plastry grubości 1 cm.

Każdy krążek rozłóż na papierze kuchennym rozłożonym na blasze do pieczenia. Włącz piekarnik i rozgrzej do temperatury 170°. Pozwól roladkom jeszcze kilka minut podrosnąć w cieple. Wstaw następnie do pieczenia na ok. 30 minut. Powinny ładnie wyrosnąć, a ser wytopić i zrumienić. Roladki jak tylko ostygną, są gotowe do jedzenia. Minipizze możesz spakować do szkoły w pojemnik na śniadanie lub owinąć w papier śniadaniowy.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze