Roladki z soli nadziewane masą migdałową

Roladki z soli nadziewane masą migdałową

  • 00:35
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 filety soli
    • 150 g płatków migdałowych
    • 1 łyżka mąki
    • sok z 1/2 cytryny
    • 2 łyżki śmietanki 30%
    • 2 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz biały
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Filety obmyj, wysusz za pomocą ręcznika papierowego, natrzyj solą i pieprzem, a następnie skrop cytryną. Rybę pozostaw na 10 min. Mąkę wysyp na talerzyk i obtocz w niej rybę. Płatki migdałowe zmiksuj razem ze śmietaną na gęsta masę. Uformuj z niej małe wałeczki. Rybę przekrój wzdłuż na połowy i zawijaj w nie wałeczki z migdałów, tworząc roladki. Zepnij wykałaczką. Roladki smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron przez ok. 15 min.


Komentarze