Rożki – renifery

Rożki – renifery

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • celofanowe rożki
    • słodkie kakao
    • pianki marshmallow
    • cukrowe posypki, czekoladowe groszki lub inne ulubione dodatki
    • welurowe druciki w odcieniach brązu
    • czerwone pomponiki
    • papierowe lub plastikowe oczka
    • taśma dwustronna
    • nożyczki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Maria Banach

Słowo od autora

Świąteczne prezenty to nie lada wyzwanie zarówno dla głowy, jak i portfela. Czasami jednak nie trzeba wydawać dużo pieniędzy, by pokazać, że się o kimś myśli. Jeśli macie duże grono znajomych i nie chcecie nikogo pomijać, podarujcie im uroczy drobiazg – na przykład rożek w kształcie renifera, wypełniony kakao i słodkimi dodatkami. Taki miły upominek każdemu umili mroźny dzień! :)

Autor: Maria Banach, gruszkazfartuszka.pl

  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Do każdego rożka wsypujemy 2 łyżki kakao.

2

Dodajemy garść pianek marshmallow.

3

Uzupełniamy rożki ulubionymi dodatkami, takimi jak cukrowe posypki lub czekoladowe groszki.

4

Welurowymi drucikami związujemy rożki, a odstające końce drucika formujemy w kształt rogów renifera.

5

Odcinamy nadmiar celofanu.

6

Przy pomocy dwustronnej taśmy na czubku rożka przyklejamy mały czerwony pomponik.

7

Na sam koniec przyklejamy taśmą oczka. Kakaowe renifery są gotowe do drogi!


Komentarze