Ruloniki z piersi kurczaka i szpinaku

Ruloniki z piersi kurczaka i szpinaku

  • 00:50
  • 3 porcje
  • 261 kcal
  • Prosty

Składniki

    • 4 filety z kurczaka
    • 150 g szpinaku mrożonego w liściach
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżeczki masła
    • 1 żółtko
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj farsz ze szpinaku: Na patelni rozpuść łyżeczkę masła, dodaj rozmrożony szpinak, sól, pieprz, wyciśnięty przez praskę czosnek, podsmażaj przez około 10 min, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodaj jedno żółtko. Piersi z kurczaka opłucz, delikatnie rozklep tłuczkiem. 

Na każdą rozklepaną pierś wyłóż ¼ część szpinaku i rozsmaruj równomiernie. Tak posmarowane filety zawijaj w rulony. Każdy z nich zawiń w folię aluminiową wcześniej wysmarowaną niewielką ilością masła. Ułóż na grillu i smaż, często obracając przez około 30 min. Przed podaniem każdą roladkę rozwiń z folii.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze