Ryba na sposób tajski z rusztu

Ryba na sposób tajski z rusztu

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 2 świeże ryby (pstrąg lub dorada)

    marynata:

    • 2 cebule
    • 2 limonki
    • 2 łyżki słodko-pikantnego lub słodkiego sosu chilli
    • 2 łyżki sosu imbirowego z soją
    • 1 łyżka sosu rybnego
    • 1 łyżka octu ryżowego
    • 3 ząbki czosnku
    • pęczek kolendry
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj marynatę: rozgnieciony czosnek, drobno posiekaną kolendrę i pokrojoną w piórka cebulę zalej sosami, octem i sokiem z limonek.

Oczyść ryby, zdejmij filety i ponacinaj skórkę. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego, zalej marynatą i odstaw w chłodne miejsce na ok. 20 min. Po tym czasie zawiń ryby w folię aluminiową i piecz na grillu.

Możesz podawać z ryżem. Smacznego!


Komentarze