Ryba pod rucolą w cieście francuskim

Ryba pod rucolą w cieście francuskim

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • opakowanie ciasta francuskiego
    • opakowanie sałaty ruccola
    • filet z dowolnej ryby dorszowatej (4 kawałki)
    • marchew
    • olej
    • opakowanie szpinaku ze śmietaną
    • ząbek czosnku
    • pęczek szczypiorku
    • jedno jajo
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filet z ryby przesmażamy na patelni na oleju. Usmażony wyjmujemy i odsączamy z oleju. Na tej samej patelni w gorącym oleju przesmażamy sałatę i marchew pokrojoną w wąskie paseczki oraz czosnek.

Ciasto francuskie dzielimy na cztery równe kawałki. Na każdym z tych kawałków układamy porcję ryby, a na nią układamy przesmażoną sałatę z marchwią.

Ciasto zawijamy w sakwę i związujemy szczypiorem. Sakwy smarujemy rozmąconym jajem. Sakiewki układamy na blasze wcześniej pokrytej folią aluminiową i posmarowaną oliwą (żeby nie przywarło). Wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu zarumienienia się ciasta francuskiego.

W międzyczasie podgrzewamy szpinak, który posłuży nam do dekoracji wokół wyłożonych sakiewek na talerzu oraz jako sos do potrawy.


Komentarze