Ryba w sosie japońskim

Ryba w sosie japońskim

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg ryby (filetów mintaj)
    • 1 szkl. mąki
    • 1 jajko
    • 1 łyżka vegety
    • 1,5 szkl. wody
    • 4 cebule
    • 1/2 słoika ogórków konserwowych
    • 1 słoik papryki konserwowej
    • 1/2 szkl. oleju
    • 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
    • 8 łyżeczek ketchupu
    • 6 łyżeczek octu 10%
    • 3 płaskie łyżki cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Z mąki, jajka, wody zrobić ciasto. Rybę otoczyć w cieście i usmażyć. 4 cebule pokroić w paski i sparzyć. Ogórki konserwowe i paprykę pokroić w paski, wymieszać i rozłożyć na usmażonej rybie. Pozostałe składniki wymieszać – gotować przez 3 minuty i zalać tym rybę.


Komentarze