Ryba w sosie pomidorowym

Ryba w sosie pomidorowym

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg fileta
    • 1 litr wody
    • 1/2 kg cebuli
    • 1 szklanka keczupu pikantnego
    • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
    • 1/2 szklanki oleju
    • 1/2 szklanki octu
    • 1/2 szklanki cukru
    • łyżka soli
    • ziele angielskie, liść laurowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę opanierować, usmażyć.

Zalewa: zagotować wodę wraz ze wszystkimi składnikami z wyjątkiem cebuli i ryby.

Cebule pokroić w cienkie krążki i zeszklić na patelni. Dodać do zalewy i jeszcze chwile gotować.

Ryba włożyć do zalewy i ostudzić. Podawać na zimno.


Komentarze