Rybna zapiekanka

Rybna zapiekanka

  • 01:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg fileta ryby morskiej
    • 1 kg pieczarek
    • 1 kg cebuli
    • 1/2 kg tartego żółtego sera
    • 400 ml śmietany 12%
    • sól, pieprz do smaku
    • olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety rybne przyprawić, obsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć, przyprawiając pod koniec smażenia.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami rybę, cebulę, pieczarki, tarty ser. Czynność powtórzyć. Całość zalać śmietaną. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec w temperaturze 180 stopni (termoobieg) 30–40 min. Pod koniec pieczenia posypać serem.


Komentarze