Rybne burritos

Rybne burritos

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g filetów z łososia
    • 2 pomidory
    • 2 limonki
    • 1 awokado
    • 1 sałata
    • 4 tortille
    • ½ szklanki kukurydzy z puszki
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 szklanka wywaru z warzyw (może być bulion instant)
    • przyprawy: oregano, sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety zalej wywarem z warzyw, tak aby były lekko zakryte. Dodaj posiekany czosnek i kminek. Gotuj wszystko na małym ogniu przez ok 5 min, doprowadzając do wrzenia. Ostudź rybę, nie wyjmując jej z wywaru, w którym się gotowała. Po wystudzeniu pokrój ją na kawałki.

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki. Awokado obierz i także pokrój na kawałki. Umyte i osuszone liście sałaty pokrój w paski. Tak przygotowane warzywa wymieszaj z odsączoną z zalewy kukurydzą i kawałkami ryby. Zalej wszystko sokiem wyciśniętym z limonek i dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.  

Tortille skrop wodą i podgrzewaj przez 3 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°. Farsz układaj na ciepłych tortillach i zawijaj, składając przeciwległe boki do środka.


Komentarze