Sadzone jajka przepiórcze z awokado i puree z groszku

Sadzone jajka przepiórcze z awokado i puree z groszku

  • 00:15
  • 2 porcje
  • 532 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 jajek przepiórczych
    • 1 dojrzałe awokado
    • 1 szkl. groszku mrożonego
    • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
    • 1/2 ząbka czosnku
    • 1 łyżka oliwy extra vergine
    • 2 garści pomidorów koktajlowych
    • 2 bułki razowe z ziarnami
    • 2 łyżeczki masła klarowanego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotuj groszek. Odlej wodę, zostawiając 2 łyżki i ostudź. Zmiksuj groszek z 2 łyżkami wody, 1 łyżką oliwy, czosnkiem, skórką cytrynową, szczyptą soli i pieprzu.

Rozgrzej masło na 2 małych patelniach. Dodaj pomidory, wbij jajka, zmniejsz ogień i smaż, aż białko się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj od razu po przyrządzeniu z połówkami awokado i podpieczonymi grzankami.


Komentarze