Sajgonki z pieczarkami i cielęciną

Sajgonki z pieczarkami i cielęciną

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 20 szt. papieru ryżowego
    • 30 dag cielęciny
    • 30 dag pieczarek
    • średni seler
    • 3 marchewka
    • 2 cebula
    • mała kapusta pekińska
    • 20 dag sera
    • sos sojowy
    • sól, pieprz
    • ostra papryka
    • koperek
    • oliwa z oliwek
    • olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pieczarki gotujemy około 15 minut, wyjmujemy i kroimy w kosteczkę drobną. Cielęcinę mielimy i lekko podsmażamy z odrobiną soli i pieprzu. Cebulkę, pieczarki, podrumieniamy na złoto z odrobiną oleju.

Kapustę, marchewkę , seler, kroimy w drobną kostkę, należy je delikatnie poddusić z odrobiną sosu sojowego oraz ostrą papryczką chilli (ja wybieram świeżą).

Składniki farszu mieszam razem, dodaję ser starty na tarce, sól, pieprz do smaku. Papier ryżowy namaczam w letniej wodzie. Nakładam farsz, zawijam i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Tak smażę około 10 minut. Po wyjęciu ozdabiam serem oraz skrapiam sosem z oliwy z oliwek z papryką, koperkiem.


Komentarze