Sakiewki Zielono mi

Sakiewki Zielono mi

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 filet z piersi kurczaka
    • 1 op. świeżego szpinaku baby
    • 1 jajko
    • 2 szkl. mąki pszennej
    • 2 szkl. mleka
    • masło
    • 1-2 ząbki czosnku
    • 150 g sera pleśniowego typu rokpol
    • 4 łyżki jogurtu naturalnego
    • szczypiorek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Z jajka, mąki i mleka przygotuj ciasto naleśnikowe. Dodaj odrobinę soli i łyżkę szpinaku, aby ciasto było lekko zielone. Usmaż. Szpinak zblanszuj na maśle, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i pokruszony ser. Mieszaj aż do rozpuszczenia się sera.

Filet z kurczaka pokrój w kostkę o wymiarach ok. 2x2 cm, następnie podsmaż na małej patelni. Dodaj do szpinaku razem z jogurtem i duś przez kilka minut. Naleśniki nadziewaj masą szpinakową, formuj sakiewki i wiąż szczypiorkiem.


Komentarze