Sałata z bakłażanem i orzechami laskowymi

Sałata z bakłażanem i orzechami laskowymi

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    Składniki:

    • 50 g masła
    • bakłażan
    • 100 g orzechów włoskich
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 op. miksu sałat

    Sos:

    • 3 łyżki białego octu winnego
    • 2 łyżeczki musztardy Dijon
    • 1 szalotka lub cebulka dymka
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Składniki sosu dokładnie mieszamy z drobniutko posiekaną szalotką. Na blaszce do zapiekania rozpuszczamy masło, rozkładamy umyte i osuszone bakłażany i orzechy, posypujemy solą, mieszamy i stawiamy na grillu. Pieczemy 12–15 minut, aż bakłażany będą złociste. Na 4 talerzach układamy sałatę, a na niej porcję pieczonych bakłażanów i orzechów. Polewamy sosem i podajemy.


Komentarze