Sałata z serem feta i grillowanym bakłażanem

Sałata z serem feta i grillowanym bakłażanem

  • 00:25
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 mały bakłażan
    • 100 g sera feta
    • 240 g mieszanki sałat Misto Tesco
    • 1 czerwona cebula
    • 50 g pomidorków koktajlowych
    • 1 łyżeczka miodu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 20 ml octu balsamicznego
    • 60 ml oliwy z oliwek
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bakłażana umyj i pokrój wzdłuż na plastry grubości ok. 0,5 cm. Plastry bakłażana lekko posól i skrop kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Następnie obsmaż je na patelni grillowej. Sałatę wyłóż na półmisek. Duże liście pokrój lub porwij na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Fetę i pomidorki pokrój na cząstki.

W miseczce wymieszaj miód, musztardę i ocet balsamiczny. Następnie dolej oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj. Do sałaty dołóż bakłażana, cebulę, fetę i pomidorki. Całość polej dressingiem PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING i od razu podawaj.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze