Sałatka Cezar

Sałatka Cezar

  • 00:30
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety z kurczaka
    • sałata lodowa lub rzymska
    • 250 g pomidorków koktajlowych
    • 1 czerwona cebula
    • 100 g czarnych oliwek
    • 3 ząbki czosnku
    • 100 ml oliwy z oliwek
    • 1 łyżka musztardy
    • sok z 1 cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Filety umyj osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w grube plastry. Każdy plaster posyp solą i przyprawami. Mięso opiecz na patelni grillowej z dodatkiem kilku kropel oliwy z oliwek, po 3-4 minuty z każdej strony. Wszystkie warzywa umyj. Sałatę porwij lub pokrój na kawałki. Cebulę posiekaj w piórka, pomidorki poprzekrawaj na pół. W małej miseczce wymieszaj musztardę z sokiem z cytryny i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Cały czas mieszając, dolewaj po trochu oliwy aż powstanie emulsja. Na talerze nałóż warzywa i kawałki kurczaka. Polej sosem i od razu podawaj.


Komentarze