Sałatka grecka

Sałatka grecka

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie sera feta (ok.180 g)
    • 4 pomidory
    • 1 ogórek
    • 1 papryka zielona
    • 1 cebula czerwona
    • 15 czarnych oliwek
    • natka pietruszki
    • 3 łyżki oliwy
    • 3 łyżki octu winnego
    • świeża bazylia do dekoracji
    • przyprawy: sól, pieprz, oregano
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Warzywa umyj. Pomidory pokrój w grubą kostkę, obranego ogórka w półplasterki, a paprykę w kosteczkę  (długość boku ok. 1 cm). Dodaj oliwki i pokrojoną natkę. Cebulę obierz, pokrój w talarki, dodaj do sałatki.

Sałatkę przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu dodaj pokrojony w kostkę ser feta.

Podawaj z pieczywem, makaronem lub jako dodatek do obiadu. Możesz ją także serwować razem z grillowanym mięsem.


Komentarze