Sałatka gyros

Sałatka gyros

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety z kurczaka
    • 1 duża cebula
    • ½ kapusty pekińskiej
    • 8 korniszonów
    • ½ kukurydzy z puszki
    • 4 łyżki majonezu
    • 4 łyżki ketchupu pikantnego
    • 4 łyżki ketchupu łagodnego
    • przyprawa do gyrosa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, dopraw przyprawą do gyrosa. Podsmaż mięso tak, aby było chrupiące.

Gorące mięso przesyp na dno miski (1 warstwa). Mięso zalej ketchupem pikantnym (2 warstwa), dodaj pokrojone w kostkę korniszony (3 warstwa), pokrojoną w drobną kostkę cebulę (4 warstwa), odsączoną z zalewy kukurydzę (5 warstwa). Zalej całość majonezem (6 warstwa), a następnie ponownie ketchupem łagodnym (7 warstwa). Na koniec przykryj wszystko ostatnią warstwą z drobno pokrojonej kapusty pekińskiej. Nie mieszaj.

Jeśli przygotowujesz sałatkę w misce, użyj przezroczystego naczynia. Możesz też układać warstwy bezpośrednio na talerzu.


Komentarze