Sałatka kolorowa

Sałatka kolorowa

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • kapusta pekińska
    • dwie marchewki
    • papryka żółta, zielona
    • pęczek rzodkiewek
    • sól
    • cukier
    • pieprz
    • ocet jabłkowy
    • oliwa z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kapustę poszatkować, paprykę umyć, pokroić w kostkę, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rzodkiewkę pokroić w talarki. Przygotować sos – dobrze wymieszać jedną łyżkę cukru, łyżeczkę octu, dwie łyżki oliwy, pieprz, sól do smaku. Sos połączyć z warzywami, wstawić do lodówki na godzinę.


Komentarze