Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 40 dag matjasów
    • puszka kukurydzy
    • puszka groszku konserwowego
    • 2 puszki czerwonej fasoli
    • 2 duże pory
    • 5 jajek
    • jogurt typu greckiego
    • sól
    • pieprz
    • cytryna
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Śledzie wymoczyć i pokroić na kawałki, otworzyć kukurydzę, groszek i fasolę – wszystko dobrze odcedzić, dodać do śledzi. Pokroić pory i ugotowane jajka, wszystko wymieszać, dodać jogurt, przyprawić cytryną, solą i pieprzem, można dodać odrobinę cukru. Sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.


Komentarze