Sałatka tajska

Sałatka tajska

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • kilka rzodkiewek
    • 1 świeży ogórek
    • 1 pomidor
    • 1 marynowana papryczka chilli
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki sosu rybnego
    • 6 łyżek octu ryżowego
    • 5 łyżek wody
    • 3 łyżki cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Warzywa pokrój w bardzo cienkie plasterki. Chilli umyj, natnij wzdłuż, usuń pestki i pokrój na cienkie paseczki. Na małym ogniu ugotuj wodę, sosy, ocet i cukier. Powstałą zalewę lekko ostudź, ale jeszcze ciepłą dodaj do warzyw.

Sałatkę podaj, kiedy będzie już całkiem chłodna. Sałatka doskonale pasuje do bardzo ostrych potraw łagodząc ich smak.


Komentarze