Sałatka w waflowych jajeczkach

Sałatka w waflowych jajeczkach

  • 00:15
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​waflowe jajeczka
    • ​40 g sałaty rzymskiej
    • 50 g twarożku śmietankowego
    • 1 łyżka posiekanej bazylii
    • 2 łyżki kiełków rzodkiewki
    • 4 rzodkiewki 
    • 1/2 ogórka zielonego ze skórką

    Dressing:

    • 4 łyżki oliwy
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Twarożek i liście bazylii wymieszaj. Liście sałaty pokrój w cieniutkie paseczki, a rzodkiewkę i ogórek w plasterki.

Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie polej nim warzywa.

Do waflowych jajek nałóż warzywa i dekoracyjnie ponakładaj kleksy z serka. Na wierzch ułóż kilka kiełków rzodkiewki.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze