Sałatka wietnamska

Sałatka wietnamska

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • nieduża kapusta pekińska
    • pierś z kurczaka
    • marchewka
    • czerwona cebula
    • 2 woreczki ryżu
    • pół szklanki oleju
    • parę kropel sosu sojowego
    • parę kropel octu winnego i kwasku cytrynowego w płynie
    • sos słodko-pikantny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ryż ugotować, pierś z kurczaka ugotować w wodzie ze szczyptą soli. Kapustę pokroić w paski, surową marchewkę pokroić w cienkie paseczki, cebulę także.

Wsypać do miski wystudzony ryż, wystudzoną pierś pokrojoną w kostkę i resztę składników.

Przygotować sos w oddzielnej miseczce: wlać pół szklanki oleju, dodać ocet, sos sojowy, kwasek cytrynowy i pół butelki sosu słodko-pikantnego. Wszystko wymieszać z sosem.


Komentarze