Sałatka wiosenna z jajkiem

Sałatka wiosenna z jajkiem

  • 00:20
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g mieszanki sałat (karbowana, lodowa, roszponka)
    • 1 awokado 
    • 1 ogórek
    • 100 g pomidorków koktajlowych lub 3 pomidory śliwkowe 
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 2–3  jajka na twardo
    • sok z 1/2 cytryny 
    • 200 g jogurtu naturalnego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Sałatę opłucz i osusz. Awokado wyciągnij ze skórki i pokrój w podłużne paski. Kawałki awokado polej sokiem z cytryny. Ogórka pokrój w plastry, pomidorki poprzekrawaj na połówki. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj sałatę z awokado, ogórkiem, jajkiem i pomidorami. Na wierzch połóż świeże pędy szczypiorku. Jogurt dopraw solą i pieprzem. Podaj obok sałatki.


Komentarze