Sałatka z arbuzem, serem feta i szpinakiem baby

Sałatka z arbuzem, serem feta i szpinakiem baby

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 garście szpinaku baby
    • 60 g twardego sera feta
    • 1/2 kg arbuza
    • garść pestek dyni
    • 12 oliwek czarnych

    Sos:

    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka octu owocowego
    • szczypta kminku mielonego
    • szczypta suszonego tymianku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Oliwę wymieszaj dokładnie z octem i przyprawami.

Szpinak umyj i delikatnie osusz. Ser pokrój w dużą kostkę. Z arbuza usuń pestki i pokrój go na równe kawałki. Kostki sera, arbuza, listki szpinaku i oliwki poukładaj na talerzu, posyp pestkami dyni (możesz je wcześniej lekko przyprażyć na suchej patelni) i polej sosem. Podawaj od razu.


Komentarze