Sałatka z brązowym ryżem

Sałatka z brązowym ryżem

  • 00:45
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 120 g sera żółtego
    • 10 czarnych oliwek
    • 1 duża łyżka majonezu
    • 4 łyżki grubo pokrojonego szczypiorku
    • ½ puszki kukurydzy
    • 2 torebki brązowego ryżu
    • 3 ogórki konserwowe
    • puszka fasolki marynowanej: zielonej i żółtej
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 2 łyżki oliwy
    • ½ cebuli
    • 4 jaja ugotowane na twardo
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ryż ugotuj na sypko według wskazówek na opakowaniu. Ugotowany ryż wsyp do miski, a następnie dodaj wszystkie warzywa z puszki (uprzednio odsączone) oraz pokrojone w kosteczkę: cebulę, ogórki i ser żółty. Dodaj łyżkę majonezu, szczypior, 2 łyżki oliwy i ocet balsamiczny. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko delikatnie wymieszaj. Dodaj oliwki w całości i jeszcze raz lekko przemieszaj. Przed podaniem połóż na wierzch sałatki kawałki ugotowanych jajek.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze