Sałatka z brokułów z fetą i płatkami migdałowymi

Sałatka z brokułów z fetą i płatkami migdałowymi

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 brokuł
    • 1 ser feta
    • 1 duży jogurt naturalny
    • 1 op. płatków migdałowych
    • czosnek
    • sól
    • pieprz
    • 1 łyżka majonezu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Brokuła gotujemy około 3 minut. Ser feta kroimy w kostkę. Płatki smażymy na suchej patelni, aby tylko lekko się zarumieniły. Sos z jogurtu doprawiamy solą, pieprzem, majonezem i czosnkiem. Brokuły rozdzielamy na różyczki, układamy w naczyniu, na to wykładamy połowę sera feta, znowu brokuły, ser feta – polewamy przygotowanym sosem i na wierzch posypujemy płatkami.


Komentarze