Sałatka z buraków, pomarańczy i gorgonzoli

Sałatka z buraków, pomarańczy i gorgonzoli

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 burak
    • 1 pomarańcza
    • 40 g pikantnej gorgonzoli
    • winegret z czerwonego wina
    • 1 orzech włoski
    • gałązka tymianku
    • przyprawy: sól, pieprz, oliwa z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Buraka przypraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj oliwą z oliwek. Upiecz go na folii aluminiowej z gałązką tymianku w temperaturze 180ºC, aż stanie się miękki. Pokrój go w duże, nieregularnej wielkości kawałki, a następnie zamarynuj w oliwie z oliwek z winegretem, solą i pieprzem. Pomarańczę obierz ze skóry i podziel na równe kawałki. Składniki dania układaj w kolejności: burak, pomarańcza, gorgonzola. Udekoruj kawałkami orzecha włoskiego.


Komentarze