Sałatka z chrupiącymi migdałami

Sałatka z chrupiącymi migdałami

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 torebki brązowego ryżu
    • 1 pierś z kurczaka (lub indyka)
    • puszka ananasa
    • płatki migdałów
    • 3 papryki (najlepiej różnokolorowe)
    • majonez
    • przyprawy (sól i pieprz)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na pudełku. W międzyczasie pokroić na drobne kawałki kurczaka i usmażyć go na rumiano, przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Paprykę i ananasa pokroić na drobną kosteczkę.

Na suchej patelni uprażyć na złoty kolor migdały – wzbogacają sałatkę, nadając bardzo ciekawy aromat i chrupkość.

Po ostygnięciu ryżu i mięsa, wszystkie składniki połączyć. Do smaku należy dodać majonez, sól i pieprz – wedle upodobań. Dodatkowo udekorować prażonymi migdałami.


Komentarze