Sałatka z czerwonej fasolki

Sałatka z czerwonej fasolki

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • puszka fasolki czerwonej
    • puszka kukurydzy
    • kiełki sojowe (mogą być z puszki, ale świeże i suche będą lepsze)
    • groszek ptysiowy
    • sos tatarski lub majonez
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Fasolkę i kukurydzę wykładamy na sitko i przelewamy wodą z kranu lub z czajnika – ważne aby była zimna, wtedy kukurydza i fasolka będą jędrniejsze. Kiełki sojowe przemywamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wszystko razem mieszamy i dodajemy sos tatarski – całość delikatnie mieszamy. Przed podaniem dodajemy groszek ptysiowy.


Komentarze