Sałatka z estragonem

Sałatka z estragonem

  • 00:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 czerwonej papryka
    • 4 gałązki estragonu
    • 5 kuleczek mini mozzarelli
    • 5 pomidorków koktajlowych
    • garść orzechów włoskich
    • 3 liście sałaty lodowej

    Sos:

    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka listków świeżego estragonu
    • 1 łyżka octu winnego
    • 1/2 łyżeczki miodu
    • 1/2 łyżeczki musztardy
    • 1/2 łyżeczki drobno posiekanej cebulki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj sos: cebulę i listki estragonu (kilka zostaw do dekoracji) drobno posiekaj. Oliwę z oliwek wymieszaj z octem. Dopraw solą, musztardą, miodem i dodaj estragon z cebulką.

Paprykę pokrój w plastry. Pomidorki przekrój na pół. Na talerzu ułóż porwaną w palcach sałatę i poukładaj na niej paprykę, kawałki pomidorów i kuleczki mozzarelli. Całość polej estragonowym sosem i posyp pokruszonymi orzechami. Udekoruj z wierzchu gałązkami estragonu. Na końcu posyp świeżo zmielonym aromatycznym czarnym pieprzem.


Komentarze