Sałatka z fasolką szparagową

Sałatka z fasolką szparagową

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g sera koziego
    • 200 g zielonej fasolki szparagowej
    • 1 brokuł
    • 2 pomidory
    • seler naciowy
    • 200 ml śmietany
    • 4 ząbki czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie (ok. 10–15 min). W innym garnku ugotuj oczyszczoną z końcówek fasolkę szparagową (ok. 20–25 min). Odcedź ugotowane warzywa i przełóż do jednego naczynia. Dodaj umyte liście selera, pokrojony w kostkę kozi ser i pokrojone w ósemki pomidory (możesz dodać więcej niż 2 pomidory).

Przygotuj sos: śmietanę wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem.

Polej sałatkę sosem. Smacznego!


Komentarze