Sałatka z fetą i kalafiorem w sosie śmietanowo-czosnkowym

Sałatka z fetą i kalafiorem w sosie śmietanowo-czosnkowym

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 2 pomidory
    • 4 garście roszponki
    • kilka różyczek kalafiora
    • kilka różyczek brokuła
    • 1 kalarepka
    • przyprawy: sól, biały pieprz

    Sos:

    • 3 ząbki czosnku
    • 100 ml śmietany 18%
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • przyprawy: sól, biały pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj sos: czosnek drobno posiekaj i dodaj do śmietany, dodaj 2 łyżki jogurtu naturalnego i przyprawy. Roszponkę dokładnie umyj i osusz. Pomidory umyj i pokrój na kawałki, różyczki kalafiora i brokuła wrzuć na 5 minut do wrzącej wody. Kalarepkę pokrój w plasterki. Wszystkie składniki poukładaj na roszponce i polej sosem czosnkowym.


Komentarze